Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny som student

Har du blivit antagen till Sjukhusfysikerutbildningen ? Grattis och välkommen! Här följer praktiskt information.

Kom ihåg att tacka ja till din plats

För att behålla din plats på Sjukhusfysikerutbildningen måste du tacka ja till din plats på antagning.se.
Om antagningsbesked och svar samt viktiga datum på antagning.se.

Introduktionsmöte, informationsföreläsning och välkomstbrev

Sjukhusfysikerutbildningen startar med ett  introduktionsmöte och upprop. Uppropet är obligatoriskt och du måste komma till mötet, annars förlorar du din plats på programmet. Eftersom den första terminen på Sjukhusfysikerutbildningen läses på Fysiska institutionen är det där introduktionsmötet och uppropet äger rum. Om du har giltigt förhinder, så måste du före mötet meddela detta via e-post till både studentadministration [at] fysik [dot] lu [dot] se (studentadministration[at]fysik[dot]lu[dot]se) och msf_studievagledare [at] med [dot] lu [dot] se (msf_studievagledare[at]med[dot]lu[dot]se).

Se även välkomstsidorna för nya studenter på Fysiska institutionen

Inför terminsstart arrangeras en informationsföreläsning på Fysiska institutionen dit alla nya studenter är välkomna. Informationsföreläsningen är inte obligatorisk. Då presenteras bland annat olika former av stöd för studierna såsom studieverkstaden, pedagogiskt stöd, studievägledning och biblioteket. Även praktisk information såsom kursregistrering, sjukanmälan, utbytesstudier och terminstider tas upp.

Minst två veckor innan kursstart får du ett välkomstbrev via mejl. I brevet finns det bland annat information om när och var introduktionsmötet äger rum samt plats och tid för informationsföreläsningen. Skulle du inte ha fått ditt välkomstbrev är det bra om du tittar bland skräpposten, tyvärr hamnar våra mejl där ibland. Om du inte har fått ditt välkomstbrev kontaktar du studierektor msf_studierektor_GU [at] med [dot] lu [dot] se (msf_studierektor_GU[at]med[dot]lu[dot]se).

Registrering

Nu när du tackat ja till din plats måste du också registrera dig. Du hittar information om hur detta går till på hemsidan Registrering - lu.se. Det är viktigt att komma ihåg att även att du registrerar dig, så måste du också komma till uppropet för att inte bli struken från programmet.

Studentkonto

Som blivande student vid Lunds universitet kommer du att bli erbjuden ett student-konto för e-post och annat. Vi kommer i vår kommunikation att förutsätta att du efter registrering använder ditt student-konto. Om du inte får ett sådant erbjudande efter andra antagningen, dvs i mitten av augusti, eller om något inte fungerar, så kontakta studentkontos support https://www.lu.se/studera/livet-som-student/it-tjanster-support-och-driftinfo.

Canvas

Canvas (https://canvas.education.lu.se) är Lunds universitets lärplattform. I Canvas kommer du att hitta kurs-information, meddelanden från din lärare samt filer och annat som är relevant för din utbildning. För mer information om funktionaliteten i Canvas och hur du kan orientera dig i den, besök gärna studentguiden https://canvas.education.lu.se/. Notera dock att tillgång till Canvas kräver att du är registrerad student med STiL-ID.

LUNA

Studentkåren för naturvetare - LUNA - anordnar många aktiviteter för nybörjare i veckan före terminsstart. För mer information, se deras hemsida http://www.lundsnaturvetarkar.se/.  Även om det inte är obligatoriskt att vara med i studentkåren, så rekommenderar vi det varmt - den är en viktig del av vårt arbete för en bra utbildning!

Ytterligare information

Terminstider finner du på https://www.lu.se/studera/valja-studier/att-studera-pa-universitetet/studiearet-terminstider

Matnyttig information för nyantagna studenter på Lunds universitet: Lunds universitets centrala sidor för nya studenter.

Naturvetenskapliga fakulteten: https://www.naturvetenskap.lu.se/utbildning

Kandidatprogrammet i Fysik: https://www.fysik.lu.se/utbildning/kandidatprogram

 

 




 

Film om utbildningen