Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studie- och karriärsvägledning

Studieverkstaden

Om du vill ha hjälp med att förbättra din studieteknik kan du kontakta Studieverkstaden. Där kan du få hjälp att utveckla metoder för effektivare inlärning, förbättra ditt skrivande, och bli säkrare på att tala inför andra.

 

Reseersättning

Under praktikkursen MSFM31 och examensarbetet MSFT01 är du berättigad till ersättning för resor mellan studieorten (dvs Lunds universitet i Lund/Malmö) och arbetsplatsen. Ersättningansökan görs på särskild blankett, som ska inlämnas senast en vecka efter avslutad kurs. Blanketten undertecknas och lämnas in till studierektor.

Ansökan om ersättning för resekostnader

 

Tillgodoräknande

Som student har du rätt att ansöka om att få tidigare utbildning tillgodoräknad. Detta gäller både svensk och utländsk utbildning, inklusive utbytesstudier. För att din ansökan ska prövas vid naturvetenskapliga fakulteten behöver du vara antagen till och bedriva studier vid fakulteten. Regler som styr tillgodoräknande hittar du i Högskoleförordningen kapitel 6, paragraf 6–8. Din ansökan består av en blankett samt handlingar/meriter. Tänk på att vara ute i god tid med din ansökan. Handläggningstiden kan vara upp till åtta veckor.

Blankett för ansökan om tillgodoräknande

Läs först anvisningarna, och fyll gärna i blanketten tillsammans med studierektorn. Ifylld blankett lämnas till studierektorn.

Anvisningar för blankett om tillgodoräknande

För tillgodoräknande av utbytesstudier gäller särskilda rutiner för handlingar/meriter, se fakultetens information om tillgodoräknande av utbytesstudier.

 

Examination

När alla kurser enligt utbildningsplanen är rapporterade godkända i LADOK kan du ansöka om Sjukhusfysikerexamen hos Examensavdelningen.

Ansök om examen

När du fått din sjukhusfysikerexamen ansöker du om legitimation hos Socialstyrelsen.

Ansökan om legitimation

 

Arbetslivet

Sjukhusfysikerförbundet annonserar lediga Sjukhusfysikertjänster på sin hemsida.